Hamstra 'laat' bij PEC gekomen: "Begon bij Heerenveen ooit op 15 juni"

Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar
Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar Foto: © Pro Shots

Gerry Hamstra is vorige week begonnen aan zijn nieuwe baan als technisch directeur bij PEC Zwolle. De oud-technisch manager van SC Heerenveen stapt bij PEC in op het moment dat de spelerslijstjes voor de zomerse transferperiode al kaar liggen. De eerste deals zijn zelfs al gesloten, met de aankoop van Thierry Lutonda en het verkopen van Lennart Thy.

Hamstra vindt het zelf geen probleem dat hij 'zo laat' begint. "Het voorwerk is al gedaan en dat gaan we nu finetunen", zegt Hamstra tegen Voetbal International. "Natuurlijk is het zo dat een technisch directeur normaal gesproken al veel eerder bezig is met de window. Op 1 september gaan alle td’s op vakantie, daarna begint het evalueren en het maken van de lijstjes in oktober en november."

De bestuurder vervolgt: "In december moet je alles voor de winterwindow al klaar hebben. Vervolgens is er in februari weer even ruimte voor vakantie en gaat de focus op de zomerwindow. Eigenlijk zou het contract van een technisch directeur moeten ingaan op 1 maart of 1 oktober. Dat zou logischer zijn. Maar goed, ik begon bij Heerenveen ooit op 15 juni, dus wat dat betreft ben ik nu eerder", aldus Gerry Hamstra. 

Lees meer:
0 reacties