Hamstra: ''Er zijn niet veel jongens zoals Schaars en Huntelaar''

Technisch manager Gerry Hamstra had graag een speler van het kaliber Klaas-Jan Huntelaar willen toevoegen aan het eerste elftal van SC Heerenveen. De club informeerde ook bij zijn zaakwaarnemer Arnold Oosterveer, maar Huntelaar (36) koos er uiteindelijk zelf voor om zijn aflopende contract bij Ajax te verlengen.

"Als je een kans krijgt om zo'n jongen terug te halen, dan zou dat fantastisch zijn. Ik weet nog dat we anderhalf jaar geleden met de wissels tegen de wissels van Ajax speelden. Toen was ik even een kopje koffie aan het drinken met Erik ten Hag en toen zat hij (Huntelaar, red.) daar ook. Toen dacht ik ook: wat een winnaar...", vertelt Hamstra in de Sportcast van Omrop Fryslân.

"Je ziet het aan z'n hele kop. Toen dacht ik: als je zo'n jongen in je organisatie hebt... Dat was met Stijn Schaars ook, die niet alleen een goede speler was op het veld en voor de hiërarchie in je elftal, maar ook voor je hele organisatie. Dat zijn de jongens die de lat omhoog leggen", vervolgt Hamstra. "Maar er zijn niet zoveel van dat soort jongens, dus als je zo'n kans krijgt zou dat fantastisch zijn."

Hamstra heeft ook wel navraag gedaan bij de zaakwaarnemer van Arnold Oosterveer, terwijl er ook met Riemer van der Velde contact is geweest. Hij haalde Huntelaar destijds van PSV naar Heerenveen en was een groot voorstander van zijn terugkeer. "Of ik daar met Riemer over gesproken heb? Ja, tuurlijk. Dat contact is er ook gewoon. We weten dat Riemer goede contacten en een gigantisch netwerk heeft."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand