Hamstra dankbaar: ''Mede dankzij Heerenveen zit ik nu bij Ajax''

Gerry Hamstra vertrok een half jaar geleden bij SC Heerenveen. Na vijf jaar verliet de voormalig technisch manager de Friese club om naar Ajax te gaan. In Amsterdam heeft hij dezelfde functie.

"Ik heb vijf mooie jaren gehad bij Heerenveen en mede dankzij Heerenveen zit ik nu bij Ajax", aldus de technisch directeur, in gesprek met het Dagblad van het Noorden. "Het was een waardevolle tijd bij een geweldige club, waar ik enorm veel geleerd heb. Het afscheid heeft me pijn gedaan, omdat ik afscheid moest nemen van geweldige mensen. Dat doet altijd pijn. Maar ik kon niet anders."

In zijn jaren in Friesland had Hamstra al veel contact met Marc Overmars over het aankopen en verkopen van spelers bij Ajax en SC Heerenveen. "Toen al merkte ik: Marc is zo heel erg zichzelf in wat hij doet, en tegelijkertijd heel goed. Ik had al heel snel een klik met hem, ook al hadden we tegengestelde belangen. Ik dacht: dit is wel echt next level."

De wedstrijd van Ajax tegen FC Groningen moest de technisch directeur missen. "Dat is ook wat er anders is nu. Bij Heerenveen waren het vooral reizen binnen Europa, nu vlieg ik veel intercontinentaal, om spelers te bekijken. Dat maakt dit werk natuurlijk geweldig. Ik ben elke dag blij. Elke dag is een feestje."

Sinds april is Ajax een klein beetje meer Gronings, met Gerry Hamstra als technisch manager. Hij geniet met volle teugen op De Toekomst https://t.co/oUnjaDdmfD

— Dagblad van het Noorden (@dvhn_nl) September 25, 2021

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 22 mei 2022, 14:30
Eredivisie
AZ -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
6 Vitesse 34 -9 51
7 FC Utrecht 34 5 47
8 SC Heerenveen 34 -13 41
9 SC Cambuur 34 -17 39
10 RKC Waalwijk 34 -11 38
Bekijk de hele stand