"Halilovic wordt maar heen en weer geslingerd door dat elftal"

Tibor Halilovic
Tibor Halilovic Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen is druk op zoek naar ideale samenstelling van het elftal. De Friezen wachten al lange tijd op een overwinning. Onder meer op de rechtsbuitenpositie heeft trainer Ole Tobiasen meerdere mogelijkheden.

"Dat is er ook zo'n eentje die afhankelijk is van hoe ga je verdedigen en aanvallen", zegt voormalig SC Heerenveen-speler Geert Arend Roorda bij Omroep Abe. "Anthony Musaba is een jongen met ongelofelijke snelheid, heel impulsief. Hij kan echt wel wat. Alleen is Tibor Halilovic denk ik een betere teamplayer. Daar heb je meer aan als versterking van het middenveld. Ik zou nu voor Halilovic gaan."

Clubwatcher Sander de Vries heeft wel eens met Halilovic te doen als voetballer. "Als voetballer denk ik wel eens van: goh, hij wordt maar heen en weer geslingerd door dat elftal. Van linksbuiten, tot tien, tot rechtsbuiten, tot acht. Hij heeft nooit echt een serie wedstrijden waarin hij zich op zijn vertrouwde positie als acht kan richten. Hij zeurt niet, want het is echt een teamplayer. Het is ook een intelligente jongen, maar helemaal gelukkig word je er toch niet van als voetballer", aldus de journalist.

Roorda beaamt dat. "Het is een voordeel dat je op verschillende posities uit de voeten kan, maar het kan ook nadelig zijn doordat er ook makkelijk met je geschoven wordt", beseft de oud-prof. "De elf beste spelers worden gewoon opgesteld, maar als je op verschillende posities kan spelen dan ben je ook vaak het slachtoffer dat je naar een andere positie wordt geschoven."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand