Halilovic vreest: "Denk dat we nu de sterkste tegenstander treffen"

Tibor Halilovic
Tibor Halilovic Foto: © Pro Shots

Vanmiddag speelt Kroatië om 16.00 uur tegen Brazilië voor een plek in de halve finales van het WK. Waar Brazilië de grote favoriet is, heeft SC Heerenveen-speler Tibor Halilovic vertrouwen in zijn landgenoten.

"In Kroatië leeft sterk het besef dat je via de sport een beter leven kunt krijgen" zegt Halilovic in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Dat verklaart voor een groot deel waarom wij niet alleen goed zijn in voetbal, maar ook in waterpolo, volleybal, basketbal, handbal en skiën."

"We zijn een volk van vechters, beschikken over een sterke mentaliteit", legt de middenvelder uit. "Als land hebben we een zware weg afgelegd. Dat heeft ertoe geleid dat Kroaten een enorme overlevingsdrang hebben. Maar dat het nog altijd lukt om in diverse sporten een vooraanstaande rol te spelen, is eigenlijk een wonder. Telkens weer breken talenten door, maar hoe lang lukt dat nog als je ziet hoe snel het aantal inwoners afneemt?"

"Het huidige elftal leunt nog flink op de routiniers van destijds, maar tegelijkertijd is er vers bloed aan toegevoegd", vervolgt Halilovic. "Dat is goed uitgepakt. We zijn er nu voor de zesde keer in geslaagd om de WK-eindronde te bereiken. Alleen dat al maakt de meeste Kroaten trots. Tegelijkertijd merk je dat de verwachtingen steeds hoger gespannen zijn."

"Dat we opnieuw tot de beste acht landen van de wereld behoren, vind ik zelf al een prestatie van formaat, maar je kunt je ogen niet sluiten voor de realiteit. Ik denk dat we nu de sterkst mogelijke tegenstander treffen. Er is hoop, ook bij mij, maar zeker ook vrees", aldus Halilovic, die 2-1 voor de Kroaten voorspelt.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand