Halilovic in voetsporen Pranjic: ''Krijgt hier speciale behandeling''

Tibor Halilovic mag zich sinds deze week officieel speler van SC Heerenveen noemen. De 25-jarige Kroaat treedt daarmee in de voetsporen van zijn landgenoten Alen Halilovic en Danijel Pranjic. Met name de laatstgenoemde maakte in het Abe Lenstra Stadion veel indruk.

"Pranjic krijgt hier een speciale behandeling, niet alleen omdat hij hier uitstekend speelde, maar ook omdat ze toen de beker wonnen. Zowel het stadion als het trainingscomplex hangt vol met foto's en posters. Die prijs betekent veel voor hen", vertelt Halilovic in de Kroatische krant Sportske Novosti. "Pranjic hangt hier samen met Klaas-Jan Huntelaar en andere clubhelden."

"Ik ben hier erg goed ontvangen en hoop dat alles goed gaat als ik mag gaan spelen", vervolgt Halilovic, die vorig seizoen ook een Halilovic (Alen) in het pompeblêdenshirt zag spelen. "De media mogen schrijven dat we familie zijn, maar we zijn geen naaste familie. Maar ik ken hem al van jongs af aan toen we al samenspeelden bij Dinamo Zagreb. Toen werd vaak geschreven dat we neven waren."

"Alen vertelde me dat de Nederlandse competitie goed is, dat de club als een familie aanvoelt en de mensen toegankelijk zijn. Hij kwam steeds vaker in actie, maar was toen ongelukkig dat de competitie werd onderbroken vanwege corona. Maar hij was erg enthousiast over Heerenveen. Het is een jong team, dus ik hoop daar wat ervaring aan toe te voegen."

Lees meer: