VIDEO | Halilovic en Nygren helpen SC Heerenveen aan nipte zege

SC Heerenveen heeft vrijdagmiddag de vriendschappelijke wedstrijd tegen FC Twente nipt weten te winnen. Op Sportpark Skoatterwâld eindigde het treffen in een 2-1 overwinning voor de Friezen door doelpunten van Halilovic en Nygren, terwijl Sydney van Hooijdonk zijn debuut maakte.

FC Twente begon sterk aan het oefenduel in Friesland. De Tukkers zetten SC Heerenveen vroeg onder druk en kwam al na vier minuten op voorsprong. Smal rondde een aanval af. Na een klein half uur spelen kwam de ploeg van het interim-duo Peter Reekers en Ole Tobiasen echter op gelijke hoogte: Tibor Halilovic was trefzeker met een afstandsschot en na de gelijkmaker waren beide ploegen meer aan elkaar gewaagd.

Veel grote kansen vielen er na de rust - mede door een groot aantal wijzigingen - niet meer te noteren, al was Vaclav Cerny na een combinatie met Denilho Cleonise nog wel dicht bij een goal. Ook werd een kopbal van Jesse Bosch net voor de lijn weggehaald. Daarna sloeg SC Heerenveen toe. Benjamin Nygren rondde, nadat hij op het randje van buitenspel stond, een counter fraai af (2-1) op aangeven van Al Hajj.

SC Heerenveen - FC Twente 2-1 (1-1)