Hakim Ziyech: "Ik wilde ze helpen, was graag weer teruggegaan"

Hakim Ziyech bij Chelsea
Hakim Ziyech bij Chelsea Foto: © Pro Shots

Hakim Ziyech zag anderhalf jaar geleden een terugkeer naar Ajax erg zitten. Dit was uiteindelijk niet doorgegaan. Na een wisselvallige tijd bij Chelsea is de 30-jarige spelmaker nu bij Galatasaray weer in topvorm.

Ziyech zag dat Alfred Schreuder, de toenmalige trainer van Ajax, het erg moeilijk had. Ze hadden al eerder met elkaar samengewerkt en de Marokkaanse international vond het tijd voor een reünie. Zijn oude club werkte echter niet goed mee. Bij Voetbal International geeft hij aan: "Ik wilde Ajax helpen, was graag weer teruggegaan. Maar ze wilden me alleen huren en niet kopen. Tja, dan houdt het op."

Tijdelijk terugkeren was voor Ziyech geen optie. "Als ik naar een club ga, dan wil daar vol overgave voor gaan en dat gevoel moet ik van twee kanten voelen. Met een huurperiode is het tijdelijk en mis je dat gevoel. Bovendien vond ik het ook wel een gebrek aan respect naar mij toe voor wat we samen allemaal hebben meegemaakt bij Ajax. Wel jammer, want ik had een terugkeer naar Amsterdam absoluut overwogen, zeker weten."

Toch vindt de oud-Ajacied het jammer dat Ajax nu zo wisselvallig presteert. "Het is pijnlijk om te zien dat alles weg is wat we hadden opgebouwd en dat de club zelfs even laatste stond. Gelukkig wordt de draad nu weer een beetje opgepakt en gaat het wat beter. Dat moet ook, want dit was Ajax-onwaardig. Ik hoop dat de club er weer helemaal bovenop komt, dat gun ik alle fijne mensen binnen de club en de supporters."

Met Ziyech zelf gaat het heel goed. Uiteindelijk heeft Galatasaray hem uit zijn lijden bij Chelsea verlost. "Het plezier heb ik weer teruggevonden, ik kan hier lekker mezelf zijn en voel dat ik weer opbloei."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
3/03
SC Heerenveen
14:30
PEC Zwolle
zo
10/03
NEC
16:45
SC Heerenveen
zo
17/03
SC Heerenveen
14:30
Feyenoord
za
30/03
RKC Waalwijk
20:00
SC Heerenveen
wo
3/04
SC Heerenveen
21:00
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 NEC 23 6 33
8 FC Utrecht 23 -1 32
9 Sparta Rotterdam 23 -4 29
10 SC Heerenveen 23 -6 28
11 PEC Zwolle 23 -9 27
12 Fortuna Sittard 23 -16 27
13 Almere City 23 -17 27
Bekijk de hele stand