Haglund: 'Ik moet me nog veel verbeteren'

Philip Haglund kwam in de winterstop de gelederen van SC Heerenveen versterken. De Zweed heeft tot op heden zeven wedstrijden gespeeld voor de Friese club, daarin is het de middenvelder nog niet gelukt het net te laten bollen. 'Ik moet nog veel verbeteren aan mezelf,' stelt Haglund in de papieren editie van Voetbal International.

'In Zweden kon ik technisch goed mee. Nu ik in Nederland speel, kom ik erachter dat ik, vergeleken met andere voetballers hier, technisch vrij slecht ben. Ik moet me ook aanpassen aan het tempo in de Eredivisie. Gelukkig heb ik een aardige conditie en tactisch inzicht, en ben ik kopsterk,' aldus de 22-jarige middenvelder.

'Van huis uit ben ik middenvelder,' weet de Zweed. 'Tal van scouts hebben me echter verteld dat ik misschien als verdediger meer in me heb. Op het veld praten Kristian Bak Nielsen en Michel Breuer heel veel tegen me en helpen me, dat heb ik ook nodig.'

Ook het niveau van de Nederlandse eredivisie komt aan bod. 'Er bestaat een enorm kwaliteitsverschil tussen de top en de kelder. Bij sc Heerenveen gaat het momenteel niet goed. De organisatie is financieel wél stabiel.'

'Bovendien is de club als een familie,' vindt Haglund. 'De ploeg beleeft een zware periode. De situatie raakt iedereen en we zullen er ook alles aan doen om eruit te komen. Gelukkig wordt er veel gepraat, ook op het veld. Zolang er communicatie is, komt het goed.'

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
8 FC Utrecht 29 1 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 Fortuna Sittard 29 -17 35
11 SC Heerenveen 29 -8 33
12 Almere City 30 -18 33
13 Heracles Almelo 29 -20 32
14 PEC Zwolle 29 -18 31
Bekijk de hele stand