Haglund en Elm kijken positief terug

Hoewel Heerenveen zaterdag met 2-0 verloor was er na afloop alle lof voor het gelegenheidsduo in de verdediging: Viktor Elm (foto) en Philip Haglund. Tot twintig minuten voor tijd hielden zij op redelijk overtuigende wijze hun opponenten van scoren af. Beide Zweedse spelers kijken positief terug op het expiriment, zo vertellen ze op de officiële clubsite.

Haglund heeft gemengde gevoelens over het duel tegen de Tukkers. 'Ik ben teleurgesteld in de afloop. We zaten goed in de wedstrijd en FC Twente kreeg weinig kansen. Ik speel waar de trainer mij opstelt. Waar dat is, maakt mij niet uit,' vertelt de Zweed, die zich de eerste tegentreffer aantrekt. 'Ik hield mijn positie niet en was opgeschoven naar het middenveld.'

'Ik was vervolgens niet op tijd terug en zo kon Twente op voorsprong komen,' zo vervolgt hij. Al met al is Haglund tevreden over de wedstrijd. 'We hebben goed compact gespeeld. Eigenlijk hebben we 89 minuten lang goed gevoetbald. Eén minuut ontbrak de scherpte.' Landgenoot Viktor Elm is het met hem eens: 'We hebben hier kansen gehad om te winnen.'

'Met ons compacte spel hebben wij het FC Twente erg lastig gemaakt. We gaven weinig weg en de samenwerking onderling was prima. Als Roy de 0-1 had gemaakt, wordt het een hele andere wedstrijd. Dan had Twente een goal moeten forceren, en dat is lastig voor ze,' weet Elm. 'Ik denk dat deze wedstrijd in defensief opzicht één van onze beste wedstrijden was.'

'Ik wil veel leren, dus wat dat betreft was dit een leerzame avond voor mij. Het is niet de positie die ik ambieer. Ik ben middenvelder. Misschien dat in de nadagen van mijn carrière deze rol nog eens ga vervullen, maar daar ben ik nu nog te jong voor,' aldus Elm. 'We hebben veel goede jonge jongens in de selectie. Het ziet er goed uit voor de toekomst,' zo besluit de allrounder.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
8 FC Utrecht 29 1 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 Fortuna Sittard 29 -17 35
11 SC Heerenveen 29 -8 33
12 Almere City 30 -18 33
13 Heracles Almelo 29 -20 32
14 PEC Zwolle 29 -18 31
Bekijk de hele stand