Gudmundsson (17): ''Op een dag zal ik voor Arsenal spelen''

Na het vertrek van Alfred Finnbogason is de 17-jarige Albert Gudmundsson de volgende IJslander die moet gaan doorbreken bij SC Heerenveen. De jonge aanvaller traint al regelmatig mee bij het eerste elftal en maakte al enige minuten in de voorbereiding. Het past bij de snelle ontwikkeling van Gudmundsson, die in de jeugd al enkele malen op proef was bij Arsenal, maar koos voor een contract tot 2016 in Friesland. 

"Toen ik 14 jaar was ging ik met mijn vader voor het eerst een week naar Arsenal," blikt Gudmundsson (op de foto tussen Otigba en De Roon) op Arsenal.is terug op zijn eerste kennismaking met Londen. "Ik werd daar welkom geheten door Liam Brady, een oude Arsenal-legende die daar de Academy runt. Ik kon meetrainen met het U18 team en speelde een wedstrijd tegen Chelsea. We wonnen met 3-2 dus die wedstrijd liep wel aardig zodat ik later dat seizoen nog een keer een week zou terugkeren."

"Op een dag moest ik me melden voor een kort gesprek. Ik had geen idee met wie totdat ik zijn naam op de deur zag staan. Ik was zeker dat het Arsène Wenger was en ik ben nog nooit zo nerveus geweest. Maar het liep allemaal goed en we hadden een goed gesprek." Later speelde Gudmundsson nog enkele oefenwedstrijden met Arsenal U17 in Italie, tegen ploegen als Real Madrid, Barcelona en Inter Milan.

Toch koos de IJslandse jeugdinternational uiteindelijk voor Heerenveen. "Toen ik dat wist heb ik Liam (Brady, red.) gemaild en bedankt voor wat hij voor me gedaan had. Zoals ik van hem gewend was, was hij niet bang om zich te uiten en zei dat hij zich flink pissed voelde. Maar op een dag zal ik voor Arsenal spelen."

Lees meer: