Gudde: ''SC Heerenveen loopt wat dat betreft flink voor''

SC Heerenveen-rivaal FC Groningen presteert momenteel boven verwachting en richt zijn pijlen de komende jaren op de subtop van de Eredivisie en Europees voetbal. Onder leiding van algemeen directeur Wouter Gudde moet de weg omhoog ingeslagen worden.

Gudde wil onder andere de transferinkomsten vergroten. FC Groningen verdient structureel minder aan transfers dan SC Heerenveen. "Een terecht punt", reageert Gudde in Voetbal International. "Als je kijkt naar de gemiddelde winstfactor op transfers, zitten wij op de factor 2.0 en Heerenveen op 2.8."

"Dan heb ik het over een periode van twintig jaar, want we hebben dit allemaal doorgerekend van clubs waarmee wij concurreren", legt de algemeen directeur uit. "Heerenveen loopt wat dat betreft flink voor, dus daar willen we vooruit."

FC Groningen heeft het vijfde achterland van Nederland, blijkt uit cijfers van Hypercube, en daar wil Gudde van profiteren. "We hebben een mega-achterland, dat biedt kansen. Wij hebben wat dat betreft meer potentie dan clubs als Vitesse en AZ, het is aan ons dat te benutten", aldus Gudde, die weet dat het stadion niet meer vanzelf vol komt.

"AZ speelt misschien wel het beste voetbal van Nederland, maar het stadion zit niet altijd vol. We moeten stoppen onszelf te zien als voetbalclub en ons veel meer zien als compleet merk. Dat klinkt heel marketing-achtig, maar het is absoluut waar. Je moet alle mensen zien te bereiken", besluit hij.

Algemeen directeur Wouter Gudde licht de toekomstvisie van FC Groningen toe. 'Wij willen de regio aan ons binden, dat wordt niet makkelijker als je de club verkoopt aan de eerste en beste Arabier.' (PRO) https://t.co/YZVJFYmKHn

— Voetbal International (@VI_nl) January 28, 2021

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand