Gudde lovend: ''Kun je voor een groot deel op zijn conto schrijven''

Ferry de Haan is de nieuwe technisch manager van SC Heerenveen. Wouter Gudde, de huidige directeur van FC Groningen, werkte bij Excelsior jarenlang samen met De Haan.

"Ferry laat zich niet leiden door de alledaagse hectiek. Hij heeft oog voor de langere termijn. Ik verwacht dat hij straks eerst zijn analyse van de club maakt, voordat hij zijn keuzes gaat doorvoeren", begint Gudde in gesprek met de Leeuwarder Courant.

"Ferry is een prettig mens en zal ook bij Heerenveen goed luisteren naar anderen - maar hij gaat straks de lijnen uitzetten. Ik vind het begrijpelijk dat Heerenveen bij hem is uitgekomen", vervolgt Gudde. "Al moet ik zeggen dat ik Gerry Hamstra ook een uitstekende technisch manager vind."

Bij Excelsior was De Haan verantwoordelijk voor veel meer dan alleen voetbal. "Straks kan Ferry 95 procent van zijn werk aan voetbal besteden. Daarvoor is hij bijzonder geschikt. De goede prestaties van Excelsior kun je voor een groot deel op zijn conto schrijven."

[PREMIUM] SC Heerenveen presenteert vanmiddag Ferry de Haan (48) als nieuwe technisch manager. Mensen die met hem werkten zijn lovend, al was er dit seizoen in Rotterdam ook kritiek https://t.co/BFpuHQw07Z

— Sportredactie LC (@LC_Sport) April 21, 2021

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand