Grasmeester Heerenveen over stadion: "Fantastisch voor sfeer, maar..."

Sfeeractie in het Abe Lenstra Stadion
Sfeeractie in het Abe Lenstra Stadion Foto: © Pro Shots

Grasmeester Gertjan Hilarius kreeg eerder deze week goed nieuws te horen. De grasmat van het Abe Lenstra Stadion is namelijk op een gedeelde vierde plaats geëindigd in de VVCS Veldencompetitie. Feyenoord won de competitie, met een score van 4,65 uit 4. NEC en PSV eindigden op een gedeelde tweede plaats.

Daarna volgden SC Heerenveen en Sparta Rotterdam. De grasmat van de Friezen is de afgelopen jaren flink verbeterd. Hilarius kreeg bij zijn aanstelling in 2020 de vrije hand van Heerenveen. De club krijgt van de KNVB jaarlijks drie ton voor veldonderhoud. Een deel van dat geld ging vroeger weleens naar andere zaken. Nu gaat elke euro naar Hilarius en zijn team.

"Klasse van de club. Dan kun je ook goede resultaten boeken", zegt Hilarius tegen de Leeuwarder Courant, die veel waardering krijgt van de KNVB. "Wij halen het maximaal aantal punten." Toch krijgt de grasmat van Feyenoord elk jaar de hoogste waardering, van de trainers en de voetballers. Hilarius heeft waardering voor zijn collega's in De Kuip, maar: "Als de spelers en trainers stoer zijn, kiezen ze voor ons."

Hilarius is blij met de steun van Heerenveen, al kent hij wel wat problemen met het stadion. Eigenlijk had het stadion een kwartslag gedraaid moeten liggen. Het veld ligt namelijk het grootste deel van de dag in de schaduw. Er zijn amper zonuren in het Abe Lenstra Stadion. 

De dichte hoeken helpen ook niet, geeft Hilarius aan: "Fantastisch voor de sfeer, maar daardoor waait het hier amper." Ook de verschillende daken op de tribunes zijn een minpuntje: "Dan krijg je een verschil van regenwater op het veld", aldus Gertjan Hilarius. 

Lees meer:
0 reacties