Goran Popov trots: "Dat was de mooiste wedstrijd van mijn leven"

Goran Popov in actie namens SC Heerenveen
Goran Popov in actie namens SC Heerenveen Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen wist in 2009 de KNVB Beker in de wacht te slepen. Goran Popov stond namens de Friezen op het veld en kijkt nog altijd trots terug op de gewonnen finale.

"Het is het hoogtepunt uit de clubhistorie, en ik was erbij", zegt hij tegenover FeanFan magazine. "Sterker nog, ik maakte zelfs de eerste goal van de wedstrijd. We schreven geschiedenis. Dat moment is onvergetelijk. Er gingen honderd bussen naar de Kuip. Als er alleen Heerenveensupporters in het stadion mochten, hadden we het alsnog uitverkocht."

"De sfeer was geweldig. Ik weet nog goed dat ik de nacht voor de finale niet kon slapen. Daniel Pranjic ook niet. We hebben misschien twee uur geslapen. Ik gaf altijd duizend procent, maar in deze wedstrijd nog iets meer", vervolgt Popov, die ploeggenoot Pranjic tijdens het duel last zag krijgen van zijn hamstring. "Ik moest niet alleen voor mezelf lopen, maar ook nog voor hem. Ik bleef maar gaan. Het was de mooiste wedstrijd van mijn leven."

De bekerwinst met SC Heerenveen is in zijn carrière niet meer overtroffen. "Na mijn periode bij SC Heerenveen speelde ik in de Premier League met West Bromwich Albion. Daar speelde je in prachtige stadions, maar nergens was de sfeer zo mooi als tijdens die gewonnen finale."

Lees meer:
0 reacties