Fantastisch nieuws: Henk de Jong succesvol geopereerd aan cyste

Uitstekend nieuws vanuit Leeuwarden. SC Cambuur meldt dat oud-coach Henk de Jong een geslaagde operatie achter de rug heeft. De coach kan zich volledig richten op zijn herstel.

Het was schrikken voor Henk de Jong. Bij de coach, die in zijn spelersloopbaan uitkwam voor SC Heerenveen en er later ook assistent-trainer was, werd ongeveer anderhalf jaar geleden een Cyste ontdekt in het hoofd. In de periode die volgde stond hij op en af aan het roer bij SC Cambuur. Halverwege oktober vorig jaar kwam dan toch het bericht dat de coach zijn werkzaamheden definitief moest neerleggen. Hij moest zich volledig richten op zijn herstel en werd uiteindelijk zelfs geopereerd. Destijds gaf de coach in een statement op de site van Cambuur onder andere het volgende aan: "Voor veel mensen zal dit nieuws misschien als een verrassing komen, maar het is een besluit waar je natuurlijk lang en goed over nadenkt. Uiteindelijk is gezondheid het allerbelangrijkste en wat ik misschien nog wel belangrijker vindt is mijn verplichting richting de club, staf, spelers en supporters." Nu is daar dus het bericht dat de coach een geslaagde operatie achter de rug heeft. SC Cambuur brengt via een tweet het goede nieuws en verzoekt iedereen de trainer met rust te laten, naast een spoedig herstel.

📣 𝗚𝗘𝗪𝗘𝗟𝗗𝗜𝗚 𝗡𝗜𝗘𝗨𝗪𝗦! De operatie van 𝐇𝐞𝐧𝐤 𝐝𝐞 𝐉𝐨𝐧𝐠 is geslaagd en hij maakt het naar omstandigheden goed. Verzoek aan eenieder om hem nu zoveel rust te gunnen zodat hij zich volledig kan richten op zijn herstel. 🙏 pic.twitter.com/mGyTYWzAIc — SC Cambuur (@SCCambuurLwd) March 29, 2023

Lees meer: