Ghoochannejhad teleurgesteld in spelers Iran: "Ver van de realiteit"

Reza Ghoochannejhad was woensdag te gast bij De Oranjewinter om te praten over de omstandigheden in Iran. De selectie van het land zong uit protest niet mee met het volkslied op het WK, maar hield zich verder afzijdig van statements. Ghoochannejhad vindt het niet raar dat de Iraanse spelers weinig van zich laten horen.

"Ik maak me niet zo zeer druk om de spelers van het Iraanse elftal, maar meer om de bevolking", zegt de oud-spits van SC Heerenveen bij De Oranjewinter. "Er was een hele discussie gaande in Iran dat er een boycot van het WK moest komen of dat er een statement gemaakt moest worden. Ik vind het te makkelijk om daar vanaf de zijlijn een oordeel over te vellen, daar ga ik niet over."

Ghoochannejhad was bij één specifiek moment toch niet zo blij met het Iraanse elftal. "Wat ik heel teleurstellend vond is het feit dat zij zo uitbundig en uitzinnig waren na de winst op Wales, met alle respect, een van de slechtste ploegen op het WK. Ik vind dat je dan wel heel ver van de realiteit staat, als speler."

"Als er twee dagen voor die wedstrijd een oud-teamgenoot van je is opgepakt, als een soort afschrikmiddel tegen statements… Dan vind ik die vreugde en uitbundigheid, en het in de lucht gooien van de trainer, heel teleurstellend", aldus Ghoochannejhad.

De Iraanse bevolking gaat al maanden de straat op na de dood van Jina Mahsa Amini in september. Zij droeg haar hoofddoek niet goed en overleed vervolgens na zware mishandelingen van de religieuze moraalpolitie. Haar dood leidde tot protesten tegen het regime, die hard werden neergeslagen.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in SC Heerenveen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op SC Heerenveen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
23/09
SC Heerenveen
21:00
Excelsior
za
30/09
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
za
7/10
SC Heerenveen
16:30
NEC
za
21/10
AZ
21:00
SC Heerenveen
za
28/10
SC Heerenveen
18:45
Heracles Almelo
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
8 PEC Zwolle 5 -1 7
9 Excelsior 5 -1 6
10 Heracles Almelo 4 -2 6
11 SC Heerenveen 5 -4 6
12 Ajax 4 1 5
13 NEC 5 -3 4
14 Vitesse 4 -5 3
Bekijk de hele stand