'Gewicht van Joey Veerman was in de jeugd wel een 'dingetje'''

Robert Molenaar bewaart nog altijd goede herinneringen aan zijn samenwerking met Joey Veerman. De oefenmeester, die de middenvelder in het verleden liet debuteren bij FC Volendam, zag dat Kees Kwakman een goede invloed had op de talentvolle spelmaker. 

"Kees Kwakman nam hem een beetje onder zijn hoede. Dat heeft hem geholpen", legt hij uit in een interview met het Noordhollands Dagblad. "Zijn fitheid en gewicht waren in de jeugd wel een 'dingetje', maar zelf heb ik er nooit klachten over gehad", benadrukt Molenaar.

"Er zijn in Volendam voldoende voorwaarden voor een talentvolle voetballer om te stranden", beseft hij. "Ik denk dat Joey op het juiste moment de goede mensen is tegengekomen. Het voetbal heeft gewonnen van andere verleidingen. Hij heeft bij Heerenveen bewezen dat hij zich razendsnel kan aanpassen aan een hoger niveau. Toen hij aansloot uit de jeugd werd gezegd dat hij alles op één tempo deed."

"Maar Berry Smit (assistent-trainer) zei altijd: 'Ze kunnen hem niet schoppen'. En dat klopte. Dan kan je dus echt wel versnellen. Dat komt omdat zijn aanname van de bal buitengewoon goed is. Technisch heeft Joey veel in huis en tactisch kijkt hij verder dan zijn neus lang is. Zijn grootste kwaliteit is echter dat hij in een volle Kuip speelt alsof hij op een pleintje in Volendam voetbalt. Hij is onverstoorbaar", aldus Molenaar.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
zo 18 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
FC Twente -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 RKC Waalwijk 2 0 2
8 FC Utrecht 2 0 2
9 SC Heerenveen 2 0 2
10 FC Groningen 1 0 1
11 FC Volendam 1 0 1
Bekijk de hele stand