Gevaarlijke' Janssen aan banden gelegd: ''Dat deden ze écht goed''

Voorafgaand aan het duel tussen SC Heerenveen en AZ ging het vaak over Vincent Janssen, die ook door Foppe de Haan flink de hemel in werd geprezen. Tijdens het duel kwam de spits van AZ echter amper aan de bal, mede dankzij goed werk van Kenneth Otigba en Joost van Aken.

"Dat deden ze goed met z'n tweëen," constateerde De Haan na afloop voor de camera's van de NOS. "Ik vond dat ze heel goed samenwerkten en heel goed Janssen bespeelden. Dat deden ze echt goed. En het blok ervoor met Jerry St. Juste en Branco van den Boomen deden het ook goed. Dus dan krijg je dat het wat stabieler wordt en dan kun je de bal ook wat makkelijker kwijt op het middenveld."

De Haan zag dat Heerenveen in de loop van het duel langzaam de controle kreeg. "In het begin verloren we nog wel veel tweede ballen, maar daarna wonnen we bijna alles. Als je de bal dan wat dichter tegen je voorhoede aan krijgt, met de snelheden die je hebt en de vaardigheden van die mannen, dan ben je levensgevaarlijk," aldus een tevreden De Haan.

Lees meer: