Gesprek tussen SC Heerenveen en GroenLeven: ''Het was constructief''

SC Heerenveen heeft GroenLeven als sponsor, maar de relatie was niet goed onderling. Gisteren hebben de algemeen directeur van de eredivisionist en de directeur van het bedrijf daarover een gesprek gevoerd en dat gaf een positief gevoel. 

GroenLeven vertelde dat algemeen directeur Luuc Eisenga had beloofd dat er zonnepanelen op het dak van het stadion werden gelegd, maar deze belofte kan niet worden nagekomen. Dat komt doordat het Abe Lenstra Stadion niet van de club is, maar van Sportstad Heerenveen. Gisteren hebben beide partijen daar dus over gesproken. ''Het was constructief", zegt Roland Pechtold van GroenLeven in de Leeuwarder Courant.

''We hebben de afgelopen periode genoeg naar achteren gekeken. Nu willen we naar voren kijken. We moeten er samen iets van proberen te maken. Het is doodzonde als een bedrijf uit Heerenveen niet meer sponsor zou zijn van deze club. Zowel voor SC Heerenveen als voor ons. We gaan alles nu een paar dagen laten bezinken en daarbij hebben we geen haast'', aldus de directeur van het bedrijf.

Pechtold ziet graag dat de eredivisionist meer doet voor GroenLeven en dat gaat dan niet alleen over zonnepanelen plaatsen. Luuc Eisenga snapt dat wel en hij vindt ook dat beide partijen elkaar moeten ondersteunen. ''Onze club is een mooi marketinginstrument voor GroenLeven. Door SC Heerenveen kan het bedrijf de naamsbekendheid vergroten. We kunnen elkaar helpen in het bereiken van elkaars doelen."

Lees meer: