Gertjan Verbeek over Nederlands elftal-speler: "Slapjanus eersteklas"

Gertjan Verbeek, oud-trainer van SC Heerenveen, heeft kritiek op Virgil van Dijk bij Oranje. Als het aan hem ligt zou de aanvoerdersband aan een van zijn ploeggenoten moeten worden gegeven.

Vooral de manier waarop van Dijk over spelsystemen praat stoort Verbeek. Bij Omrop Fryslân geeft hij aan: "Als ik hem dan hoor over 4-3-3, dat vind ik zo slap. Van Gaal zat er en ze omarmden helemaal het 5-3-2-systeem. En nu is Van Gaal weg en zeggen ze dat ze zich nooit senang voelden bij 5-3-2, omdat Koeman 4-3-3 speelt. En straks gaat Koeman over naar 5-3-2 en is het in één keer weer anders. Ik vind Van Dijk een slapjanus eerste klas. Ik zou meteen zijn aanvoerdersband afnemen."

Ook tegen Frankrijk had hij het een en andere aan te merken op de speler van Liverpool. "Hij moet veel meer betekenen als aanvoerder. Hij moet de boel neerzetten. Het overkomt hem. Hij laat op een gegeven moment Geertruida verzuipen en dan staat hij daar na de eerste goal, zo van: blablabla. Waar was hij dan? Moet je kijken hoe hij aan de wedstrijd begint: elke bal breed, elke keer Geertruida de bal in de voeten spelen. Doe jij het maar. Ik hoor Koeman nog zeggen dat ze hadden getraind om de centrale verdediger het middenveld in te laten schuiven. Daar kon hij zes of zeven keer inschuiven, maar nee, dan speelt hij weer breed op Geertruida. Ja, die maakt zijn debuut. Goh, wat een aanvoerder ben je dan."

Verbeek heeft het in het interview tevens over Heerenveen-aanvaller Osame Sahraoui, bij wie hij vooral veel groeipotentieel ziet. "Dat is een leuke speler, maar hij heeft weinig rendement. Ik ben nog niet overtuigd. Hij schiet nooit op goal, hij blijft maar dribbelen. Het is geen lijnvoetbal. Op dit moment vind ik het nog te veel een speeltuinvoetballer, die leuke trucjes kent. Ik hoop het hoor, dat hij meer rendement krijgt. Maar het aantal goals en assists moet omhoog. Dat hij wat buitengewoons kan, dat zie ik ook wel."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand