Gertjan Verbeek kritisch richting SC Heerenveen: "Pure armoede"

Gertjan Verbeek
Gertjan Verbeek Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen won dit weekend met 0-2 bij Heracles Almelo. Toch is oud-trainer Gertjan Verbeek niet onder de indruk van de Friezen.

Tegenover het Algemeen Dagblad geeft Verbeek aan dat hij het spel van SC Heerenveen niet hartverwarmend vond. “Niet bepaald. Je zag een Heerenveen dat wel heel angstig begon. Eigenlijk heeft Heracles de hele wedstrijd het initiatief gehad. Uiteindelijk hebben ze zich defensief goed gehouden en een soort reactievoetbal gespeeld. Het was best kielekiele, maar toch fijn dat ze na vijf wedstrijden zonder zege weer wonnen.”

Ook vindt hij SC Heerenveen over het hele seizoen niet goed. “Ik vind dat er weinig ontwikkeling heeft plaatsgevonden", constateert hij. "De keeperswisseling is daar een voorbeeld van, Noppert is na het WK alleen maar slechter geworden. In de spits speelt nu Pelle van Amersfoort. Hij scoort er wel eentje, maar het is pure armoede dat er geen echte spits is", vervolgt Verbeek kritisch.

Eén speler springt er volgens de analist bovenuit. “Eigenlijk is Osame Sahraoui de positieve uitzondering. Hij speelde niet vanwege een pijntje. Die heeft hij wel vaak, ja. Trainer Kees van Wonderen gaf daar ook een verklaring voor. Soms is het goed dat je van omgeving verandert. Dat had Joey Veerman ook. Sahraoui is de beste en dat geeft misschien ook wat gemakzucht.”

Lees meer:
0 reacties