Gertjan Verbeek: "Daar had Riemer allemaal wel een hekel aan"

Lasse Schöne kwam in 2002 in de jeugdopleiding van SC Heerenveen terecht. De nu 37-jarige middenvelder speelde in zijn eerste periode bij de Friezen geen wedstrijden in het eerste elftal. In 2021 keerde hij na een succesvolle carrière weer terug in Het Friese Haagje. Voormalig Heerenveen-trainer Gertjan Verbeek heeft nog samengewerkt met Schöne.

"We hebben hem op vijftienjarige leeftijd naar Heerenveen gehaald, toen was ik nog assistent-trainer", zegt Verbeek bij VoetbalTijd. "Toen ik trainer werd, was hij zover dat hij aan kon sluiten bij de senioren. Hij zat wel bij het eerste elftal, hij trainde mee met het eerste elftal maar hij speelde niet."

Verbeek vervolgt: "We hadden toen een middenveld met nogal goede spelers, een Mika Väyrynen en een Arek Radomski. Lasse was een stand-in zeg maar. Hij vond zelf dat hij goed genoeg was voor speeltijd in het eerste. Wij waren nog niet zo ver. Wij vonden dat hij nog maar wat vlieguren moest maken in de beloften en meetrainen was al mooi als eerste jaar senior."

In de jeugd viel de Deen dus al op. Verbeek: "Hij speelde bij de Onder 19 altijd op tien. Hij was toen al heel creatief en had een geweldige trap. Hij had toen ook al tatoeages en dat was in die tijd wel uitzonderlijk. Hij had een matje achterin, met lang haar. Hij had ook een band in zijn haar. Daar had Riemer van der Velde (oud-voorzitter SC Heerenveen, red.) allemaal wel een hekel aan. Daar trok Lasse zich niks van aan."

Uiteindelijk vertrok de middenvelder bij SC Heerenveen. Verbeek: "Jan de Jonge, mijn oud-assistent, ging toen naar De Graafschap en die zei: vind je het goed als ik Lasse meeneem? Ik zei: als Lasse dat wil. De Jonge zei: bij mij heeft hij waarschijnlijk meer kans op speeltijd."

"Het was wel in de eerste divisie, een niveau lager. Daar heeft hij in eerste instantie ook op de bank gezeten en moest hij het doen met invalbeurten. Al snel voetbalde hij zich in de basis en toen hij transfervrij werd vertrok hij naar NEC. Van NEC ging hij naar Ajax", aldus Verbeek.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
31/08
SC Heerenveen
20:00
NAC Breda
za
14/09
AZ
21:00
SC Heerenveen
zo
22/09
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Willem II 0 0 0
Bekijk de hele stand