'Gertjan moet gewoon terug, die hoort bij dat Heerenveen''

In de ogen van Johan Derksen is er maar één man die geschikt is om SC Heerenveen weer naar sportieve betere tijden te leiden: Gertjan Verbeek. "Hij heeft overal problemen gehad, behalve bij Heerenveen", betoogt Derksen in de uitzending van Veronica Inside.

"Ik zou er gewoon Gertjan (Verbeek, red.) weer neerzetten. Gertjan moet gewoon terug, die hoort bij dat Heerenveen. Als je ziet welke clubs er vrij zijn, dan denk ik: 'Gertjan, ga naar dat Heerenveen.' Daar ligt zijn hart, daar heeft hij zijn netwerk", begint Derksen, die wel vermoed dat Verbeek niet zo goed zal liggen bij technisch manager Gerry Hamstra en algemeen directeur Cees Roozemond.

"Dan moet Roozemond ook maar eens in het belang van de club gaan denken en niet alleen in het belang van Roozemond. Die man wil alleen overleven en Gertjan is mans zat om hem de waarheid te vertellen", vervolgt Derksen, die erkent dat zijn plannetje waarschijnlijk niet gaat lukken. "Dat zit er wel in, maar dan weet je meteen wat je aan Roozemond hebt. Ik denk niks."

Tafelgast Jan Boskamp is wat terughoudender over Verbeek. "Over Gertjan zei je hetzelfde toen hij naar Twente kwam." Derksen is het daarmee eens, maar plaatst een voetnoot: "Hij is bij Twente wel op een héél vervelend moment ingestapt. Het enige dat je Gertjan kwalijk kunt nemen is dat hij met zijn werkwijze steeds met z'n kop tegen de muur loopt."

"Hij weigert om z'n werkwijze aan te passen. Dan denk ik: 'Gertjan, als dat bij verschillende clubs niet helemaal werkt, stel je dan wat soepeler op.' Maar die gave heeft hij niet", besluit Derksen. Verbeek verklaarde zondag bij FOX Sports overigens dat hij onder de huidige clubleiding niet terugkeert bij SC Heerenveen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 Heracles Almelo 30 -22 32
Bekijk de hele stand