Gerry Hamstra over oud-Heerenvener: "We willen hem graag houden"

Gerry Hamstra bij ESPN
Gerry Hamstra bij ESPN Foto: © Pro Shots

Gerry Hamstra is vorige week begonnen aan zijn nieuwe baan als technisch directeur bij PEC Zwolle. De 53-jarige oud-bestuurder van SC Heerenveen legt uit waarom PEC zo goed bij hem past.

"Het was een reëel verhaal. Ik weet waar ik instap", begint Hamstra in De Stentor. "Ik heb nagedacht over een stap naar het buitenland. Vind perspectief, ontwikkeling en plezier belangrijk, maar het moet ook goed voor je gezin zijn en dit past daarbij. Over het algemeen zat ik lang bij een club, ik zoek altijd iets waar ik perspectief zie."

Hamstra vervolgt: "Het plaatje klopte. Ze weten waar ze hier vandaan komen, weten wat mogelijkheden en onmogelijkheden zijn. Ik heb het herstelplan vooraf gezien. Mijn voordeel is dat ik al bijna alles gedaan heb in het voetbal, was trainer van FC Emmen, deed scouting, was jeugdtrainer en hoofd jeugdopleiding. Als een hoofd jeugdopleiding of een hoofdtrainer onder druk staat, weet ik hoe dat is."

Bij PEC Zwolle staat Younes Namli flink in de belangstelling van meerdere clubs, ook uit de Eredivisie. Wat gaat Hamstra doen om Namli in Zwolle te houden? "Ik ken hem van SC Heerenveen, een goede kerel. Dat we hem graag willen houden, is duidelijk. Maar dat bespreek ik graag eerst met hem zelf", aldus Gerry Hamstra. 

Lees meer:
0 reacties