Gerald Sibon over oud-ploeggenoot: "Hij deed het niet zo best"

Gerald Sibon met de KNVB Beker
Gerald Sibon met de KNVB Beker Foto: © Pro Shots

Gerald Sibon speelde in totaal maar liefst 179 wedstrijden in het shirt van SC Heerenveen. De aanvaller vertrok in 2004 van de Friezen naar PSV, om vervolgens via het Duitse 1. FC Nürnberg weer terug te keren in het Abe Lenstra Stadion.

"Ik was clubloos, had hier nog een woning en hier hadden ze nog een plekje vrij", herinnert Sibon in gesprek met FeanFan. "Afonso Alves stond hier toen onder contract, maar het was nog maar de vraag of hij zou terugkeren na een goed seizoen. Ik was fit en kon er meteen staan, dus zo is dat tot stand gekomen."

Kort na zijn terugkeer in Friesland werd SC Heerenveen in Europees verband uitgeschakeld door Helsingborg. "Thuis speelden we een heel goede wedstrijd", gaat de oud-spits verder. "Het werd 5-3, ik scoorde twee keer. Maar uit gingen we er met 5-1 af, daar was ik ziek van. Ik weet nog dat Alves in de tweede wedstrijd speelde. Hij deed het niet zo best, maar de zondag daarop was iedereen dat weer vergeten."

"We speelden namelijk tegen Heracles Almelo en het werd 9-0. Ieder jaar als die teams weer tegen elkaar spelen, komen de beelden van dat duel weer voorbij. Met een beetje geluk zitten mijn twee doelpunten daarbij, maar vaak zijn het alleen die zeven van Afonso", aldus Sibon.

Lees meer:
0 reacties