"Gerald Sibon loodste hem in Heerenveen door moeilijke periode heen"

Gerald Sibon namens SC Heerenveen
Gerald Sibon namens SC Heerenveen Foto: © Pro Shots

Voetballer Bas Dost liet afgelopen zondag de hele voetbalwereld flink schrikken. De oud-spits van SC Heerenveen zakte in de slotfase van het duel tussen AZ en NEC in elkaar. In de eerste helft had hij nog gescoord voor de Nijmegenaren.

"Bas Dost had gescoord", schrijft Regterschot in De Stentor. "Zijn opengesperde mond en intense kop vulden mijn beeld en ontlokten een glimlach. Ik heb Bas meerdere malen mogen interviewen en leren kennen via mijn vriend Gerald Sibon met wie hij samenspeelde in Heerenveen. Gerald loodste Bas destijds als een oudere broer door een mentaal pittige periode."

"Het boterde zo slecht tussen de jonge spits en toenmalig trainer Ron Jans dat Bas overwoog te stoppen met profvoetbal", vervolgt de journalist. "Bas en Gerald, eigenzinnige Drenten (al is Bas geboren in Deventer), verstonden elkaar perfect. Geraldinho en ik zijn nog samen bij Bassie Dossie op bezoek geweest, toen hij voor VfL Wolfsburg speelde, tijdens een trainingskamp aan de Ostsee waar hij werd afgebeuld door Felix Magath."

"Later spraken we nog een paar keer af in Zwolle, waar Bas een appartement had. Zijn vriendin kwam hier vandaan en hij was goed bevriend met de schoonzoon van een lokale cafébaas. Mooie gast", gaat Regterschot verder. De wedstrijd van NEC tegen AZ kabbelde voort en de gedachten van Regterschot schieten alle kanten op, zo omschrijft hij. Tot één bepaald moment.

"In een oogwenk zag ik Bas Dost stuiptrekkend op de grond liggen. Stilte."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
31/08
SC Heerenveen
20:00
NAC Breda
za
14/09
AZ
21:00
SC Heerenveen
zo
22/09
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Willem II 0 0 0
Bekijk de hele stand