Gerald Sibon: 'Dit is super'

SC Heerenveen staat sinds 1997 weer in de finale van het nationale bekertoernooi. Heerenveen versloeg woensdag Volendam met 2-0. Gerald Sibon was na afloop logischerwijs blij met het resultaat. 'Dit zijn leuke dingen. Bijna het maximaal haalbare als een club als Heerenveen. Dit is super,' jubelde hij na afloop.

Heerenveen mocht van geluk spreken dat scheidsrechter Björn Kuipers vlak voor rust besloot geen penalty toe te kennen aan de thuisploeg. 'Ik kon het niet goed waarnemen, maar ja dan had het 2-1 geworden,' knipoogde Sibon.

Kuipers erkende zijn fout. 'Ik vond dat Van Dijk te makkelijk naar te grond ging. Achteraf gezien had ik een strafschop en een rode kaart (aan Svec, red.) moeten geven. Het is heel vervelend, het was een cruciaal moment vlak voor rust,' aldus Kuipers.