Samenvatting: SC Heerenveen boekt knappe zege tegen FC Twente

SC Heerenveen en FC Twente hebben in een boeiend voetbalgevecht tot het laatste toe om de punten moeten vechten. Uiteindelijk trok de Friese thuisploeg aan het langste eind: 2-1.

Al binnen een minuut was het raak voor de bezoekers uit Enschede. Na een dramatische terugspeelbal van Van Ewijk wist Misidjan slim te profiteren. Hij scoorde namens de Tukkers. Diezelfde van Ewijk maakte zijn fout goed door na een half uur spelen op slimme wijze de bal achter Unnerstall te schuiven. Via Bochniewicz wisten de Friezen zelfs met een voorsprong de rust in te gaan.

In de tweede helft verdedigde SC Heerenveen zeer georganiseerd. De thuisploeg kreeg zelf nog een penalty om de wedstrijd te beslissen na een overtreding van Pröpper. Sarr wist Unnerstall echter niet te verschalken. Van Wolfswinkel raakte de lat nog, maar dichterbij dan dat kwam FC Twente niet, terwijl SC Heerenveen meermaals gevaarlijk werd uit de omschakeling.

SC Heerenveen - FC Twente 2-1 (2-1)
2' 0-1 Misidjan
28' 1-1 Van Ewijk
36' 2-1 Bochniewicz

Opstelling FC Twente: Unnerstal; Brenet, Hilgers, Pröpper (75' Pleguezuelo), Smal; Zerrouki, Kjølø (65' Ugalde), Vlap (89' Brama); Cerny (89' Cleonise), Van Wolfswinkel en Misidjan (75' Rots).

Opstelling SC Heerenveen: Noppert; Van Ewijk, Van Aken, Bochniewicz, Van Beek, Kaib (84' Ali); Colassin (62' Al Hajj), Tahiri, Olsson; Sarr en Van Hooijdonk (84' Van Ottele).