'Gemeente koopt mogelijk Sportstad-aandelen van SC Heerenveen'

Het Abe Lenstra Stadion
Het Abe Lenstra Stadion Foto: © Pro Shots

Er moeten binnenkort belangrijke beslissingen genomen worden omtrent Sportstad Heerenveen, waar ook het stadion van Heerenveen onderdeel van is. De vraag is wat er met de aandelen gaat bebeuren en of de gemeente 100 procent aandeelhouder gaat worden van het complex.

Sportstad telt verschillende sportfaciliteiten, zowel binnen als buiten, zoals het voetbalstadion waarin SC Heerenveen speelt, drie sporthallen, drie zwembaden, twee turncentra, een skatecentrum, squashbanen en een klimhal. Ook het Friesland College zit er, evenals ziekenhuis Tjongerschans. De gemeente is momenteel voor 55,9 procent aandeelhouder van Sportstad, SC Heerenveen voor 44,1 procent.

"We staan op een soort van kanteling. We moeten nieuwe afspraken maken. Het is tijd voor een nieuw masterplan’’, vertelde wethouder Sybrig Sytsma donderdagavond tijdens een speciale informatiebijeenkomst over Sportstad Heerenveen. "Zestien jaar na de opening van Sportstad is het tijd voor een nieuw plan."

De SP, in de vorm van Jan van der Veen, heeft vernomen dat SC Heerenveen van de aandelen af wil. Daar wil Sytsma niet op ingaan. "Er zijn verschillende opties. We zijn in gesprek. Onder die opties zou ook verkoop van aandelen een idee zijn. Het is wel een punt dat ook in de besprekingen naar voren zal komen", zo tekent De Leeuwarder Courant op uit de mond van Sytsma. De SP is tegen een 100 procent aandeelhouderschap. "Dan zijn alle gevaren voor ons"

Er spelen ook andere zaken rond Sportstad. Onlangs is het huurcontract voor het stadion door SC Heerenveen verlengd van 2022 naar 2032, met een lagere huur. Die is nu 2,5 miljoen euro per jaar in plaats van 3,5 miljoen euro. SC Heerenveen zou meer financiële lucht krijgen wanneer de aandelen van Sportstad worden verkocht.

De gemeente wil haar ambtenaren gaan huisvesten in het stadion en in een kantoor dat nog aan de noordkant van het stadion gebouwd zal moeten worden. Daar zal mogelijk ook een mega-sportzaak van Intersport uit de grond worden gestampt. Er zullen nog volop keuzes moeten worden gemaakt voor de omgeving rond het stadion van SC Heerenveen.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in SC Heerenveen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op SC Heerenveen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
za
7/10
SC Heerenveen
16:30
NEC
za
21/10
AZ
21:00
SC Heerenveen
za
28/10
SC Heerenveen
18:45
Heracles Almelo
za
4/11
Ajax
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 NEC 6 0 7
10 Heracles Almelo 5 -2 7
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 4 1 5
15 Vitesse 5 -6 3
Bekijk de hele stand