Geert Jelle de Vries: "Ik denk dat het schip langzaamaan zinkt"

Geert Jelle de Vries bij de Sportcast
Geert Jelle de Vries bij de Sportcast Foto: © Screenshot Omrop Fryslân

SC Heerenveen maakte vorige maand de jaarcijfers bekend over het seizoen 2022-2023. De Friezen hebben een verlies van 3,7 miljoen euro geleden en hebben een operationeel tekort van ongeveer zeven miljoen euro. Voormalig speler Geert Jelle de Vries is kritisch over de financiële situatie van SC Heerenveen.

"Die cijfers zien er dramatisch uit. Dan krijg je tranen in je ogen", zegt De Vries bij de Sportcast, die vooral kritisch is op de voorganger van algemeen directeur Ferry de Haan: Cees Roozemond. "Het is schandalig wat die man heeft gedaan."

De oud-Heerenvener vervolgt: "Die is vier jaar directeur geweest. Hij heeft alles veranderd wat hij wilde veranderen. Maar als hij een kerel was geweest, dan was hij nog vier jaar gebleven en had hij gezegd: nu zorg ik ervoor dat die cijfers beter worden."

De ex-speler is van mening dat Roozemond meer verantwoordelijkheid had moeten nemen. "Maar nee, hij trekt de deur achter zich dicht en hij zegt: Ferry de Haan mag het oplossen. Min 7 miljoen, jongens. Dat is niet niks, hè."

De Vries vreest het ergste voor SC Heerenveen. "Ik denk dat het schip langzaamaan zinkt. En het ergste is nog dat er niet serieus naar gekeken wordt. Dat idee heb ik. En dat komt omdat je niets hoort van de raad van commissarissen", aldus Geert Jelle de Vries.

Lees meer:
0 reacties