Geen plek voor SC Heerenveen-fans: ''Totaal ruim 260 mensen''

Er mag vanaf 1 september weer gevoetbald worden, maar de manier waarop was eerst nog onduidelijk. Langzaamaan nemen de nieuwe maatregelen voor het betaald voetbal vorm en daarbij blijkt dat de supporters helemaal achter in de rij staan.

Onder strikte voorwaarden mag er vanaf september weer gevoetbald worden, blijkt uit informatie van De Telegraaf. Er mag een maximaal aantal aanwezigen in het stadion zijn, maar rond de voetbalclubs zijn veel mensen betrokken.

"Elke selectie heeft, in tegenstelling tot vroeger toen er alleen een masseur en een clubarts op de bank zaten naast de wisselspelers, een volledige begeleidingsstaf van zestien man. Fysiotherapeuten, fysieke trainers, de keeperstrainer, drie assistenten, materiaalmannen en data-analisten reizen steevast met de ploeg mee. Het arbitrale gezelschap bestaat ook al gauw uit vijf man en die worden door de thuisspelende club ook weer apart begeleid", schrijft Marcel van der Kraan.

"Hoewel de wedstrijden achter 'gesloten deuren' plaats hebben, dient er goede beveiliging te zijn bij de hoofdingang van het stadion en bij de entree van de spelersbus. De terreinknechten, tegenwoordig groundsmen geheten, begeven zich ook gewoon rond het speelveld om de grasmat voor de wedstrijd te sproeien en in de rust bij te werken", aldus Van der Kraan.

"Beide clubs mogen, zoals ze in de Duitse Bundesliga en in de Engelse Premier League ook al hebben bepaald, een volledig bestuur, inclusief juristen en directie aanwezig laten zijn bij de wedstrijden", vervolgt de journalist. "Dat betekent dat er gauw twintig man moeten worden verdeeld over meerdere ruimtes en op de tribunes."

"De media, kranten, radio, websites en fotografen worden straks wel toegelaten om op alle mogelijke manieren verslag te doen van de wedstrijden. Samen met werknemers van de catering, EHBO en een minimaal aantal stewards brengen zij het totale aantal mensen op ruim 260", concludeert Van der Kraan. Voor de supporters is er dus geen plek, zelfs niet voor sponsoren die veel geld op tafel leggen. 

Vanaf 1 september nog zo’n 260 man bij voetbalduels https://t.co/vAxJtcDOBJ #telegraafpremium via @Telegraaf

— Mike Verweij (@MikeVerweij) May 11, 2020

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand