'Geen club in Nederland heeft zijn imago zo fenomenaal voor elkaar''

SC Heerenveen bestaat volgende week honderd jaar en daarom bracht de club vrijdag een jubileumboek uit. Sportjournalist Sjoerd Mossou merkt dat de Friese club sinds de oprichting vrijwel niet veranderd is ten opzichte van eerdere jaren.

"Vrijwel geen club in Nederland heeft zijn imago zo fenomenaal voor elkaar als sc Heerenveen. Niet in de laatste plaats dankzij het shirt natuurlijk: de Friese vlag zit daar zo letterlijk in verweven, dat het tot in zijn vezels een club van de provincie mag heten", schrijft Mossou in het Algemeen Dagblad.

De journalist merkt dat SC Heerenveen ook altijd 'normaal' blijft doen. "Liefst doodgewone jongens die feilloos pasten in het doe-maar-gewoonprincipe van sc Heerenveen. Spelers die zich niet meteen ontheemd voelden in een slaapdorp van 50.000 inwoners, met café De Buurman als meest kinky uitspanning. In veel opzichten was het pure marketing, maar het werkte. SC Heerenveen groeide uit tot een symbool van de provincie, de tegenpool van de rauwere, ongepolijste stadsclub Cambuur."

"Zelfs toen bestuurders en clubhelden de laatste jaren rollebollend over straat gingen, veranderde dat buiten Friesland vrijwel niets aan dat imago. De ene crisis was nog dieper dan de andere, maar Heerenveen is al honderd jaar Heerenveen. Club van topspitsen en pompeblêden, van Abe en van Foppe, van Unox-worsten en suikerbrood, van Akkrum en van Tjalleberd, van Friese doorlopers en de klanken van De Alde Friezen. De ware provincieclub van Nederland."

Volgens Sjoerd Mossou heeft geen enkele club in Nederland het imago zo formidabel voor elkaar als sc Heerenveen. Over dé club van de provincie > https://t.co/8VzKh4bNri pic.twitter.com/tNEZWOuJjE

— AD.nl/sportwereld (@ADSportwereld) July 11, 2020

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 FC Volendam 1 0 1
10 RKC Waalwijk 1 0 1
11 SC Heerenveen 1 0 1
12 Sparta Rotterdam 1 0 1
13 Fortuna Sittard 1 -1 0
Bekijk de hele stand