Geduldige Hajal is ambitieus: ''Barcelona? Weet zeker dat ik het kan''

Na een lang seizoen bij SC Heerenveen kon Rami Hajal deze week het seizoen afsluiten met twee basisplaatsen bij Jong Zweden. De middenvelder had gehoopt dat hij ook in het Abe Lenstra Stadion verder zou zijn, maar is geduldig en zelfkritisch.

"Individueel, was het een oké seizoen bij SC Heerenveen. Sommige periodes - waarin ik meer speeltijd kreeg - waren beter dan andere. Ik neem zoveel mogelijk mee, zowel positief als negatief, en werk eraan voor volgend seizoen", blikt Hajal terug in gesprek met Hallands Nyheter. De 19-jarige middenvelder vindt nog niet dat hij zijn definitieve doorbraak heeft beleefd.

"Het is er nog niet van gekomen. Ik heb veel invalbeurten gehad, maar de doorbraak zelf is er niet gekomen. Wat er nodig is voor de volgende stap? Ik moet meer leren over alle aspecten van het voetbal. Maar dan heb ik regelmatig speeltijd nodig, om er in te komen en niet maar één of twee wedstrijden. Dan denk ik dat ik mezelf kan vestigen."

Op de lange termijn hoopt Hajal SC Heerenveen zeker te ontgroeien. "Ik wil in de topcompetities en topclubs spelen. Om op topniveau te presteren in de grote toernooien. Ik ben al voor Barcelona sinds ik jong ben maar het is niet een specifiek doel om daar te spelen. Maar natuurlijk is het een droom", stelt Hajal. "Of ik Barcelona kan halen? Ik weet zeker dat ik dat kan. Honderd procent."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand