Geblesseerde Van den Boomen oogst lof: ''Hij is belangrijk voor ons''

Branco van den Boomen speelde in het verleden bij SC Heerenveen, maar kwam in het Abe Lenstra Stadion niet tot volledige wasdom. Hij besloot om terug te keren naar zijn oude club FC Eindhoven en daar is hij wel enorm belangrijk.

Dit weekend speelt Eindhoven tegen SC Cambuur, maar Van den Boomen is er niet bij. De middenvelder heeft een kneuzing in zijn voet, doordat hij tijdens een sliding in het kunstgras bleef hangen tegen Helmond Sport.

"Het is niets bijzonders, wel heel pijnlijk", vertelt trainer David Nascimento tegenover het Eindhovens Dagblad. "Branco kan wandelen, maar nog niet in looppas. Ik hoop dat hij er volgende week weer bij is. Hij is natuurlijk belangrijk voor ons."

De oud-Heerenvener scoorde dit seizoen al vier keer en gaf vijf assists bij de Eindhovenaren en hij is een bepalende speler op het middenveld. Alvin Daniëls baalt ervan dat de middenvelder er niet bij is, want hij kan de ploeg net wat extra's geven. "Branco heeft een fantastisch overzicht en pass. We zullen hem missen. Maar goed, andere jongens moeten opstaan."

Van den Boomen liet zelf in een eerder interview weten dat hij hoopt op een mooie transfer in de winterstop.

Lees meer: