GASTCOLUMN | Laat ons weer eens juichen

Een gewetensvraag voor de jonge vader. "Papa, wat staat er op dat bord?", vraagt mijn zesjarige dochter. "Die daar, met dat groen en witte hartje."

Tja, de prima promotiecampagne van de plaatselijke FC kan ik hier in Groningen onmogelijk ontlopen. Hoezeer ik mijn kinderen ook met zachte hand richting het Abe Lenstra stadion dirigeer, de aanplakborden van de zelfbenoemde Trots van het Noorden zijn niet te missen. Dus daar ga ik.

‘Daar staat: laat ons weer eens juichen. Dat is de eerste regel uit het clublied van FC Groningen. Ken je dat liedje? Ach, maakt ook niet uit. Hier, ga maar snel verder met je ijsco.’

En toen moest de knock-out nog komen.

Breaking news op de zaterdagmiddag. Arjen Robben keert terug bij FC Groningen. Boem. Mokerslag voor deze Heerenveenfan in Stad. Vol bewondering applaudisseer ik zachtjes voor de noordelijke rivaal. Wat. Een. Stunt.

Stikjaloers ben ik. Seizoenkaartverkoopcijfers door het plafond. Wereldwijde aandacht. Clubliefde van een prachtig sportmens. Was die Bedummer nou maar gewoon in Burgum ter wereld gekomen.

Tot overmaat van ramp woont Robben momenteel letterlijk drie-keer-de-hoek-om bij ons vandaan. Sprint ie fanatiek door de straat tijdens zijn hardlooprondje. Laat hij achteloos zijn hond uit na afloop van die sprankelende perspresentatie in de Euroborg. "Kijk, dat is 'm!", roept mijn vrouw enthousiast naar onze oudste dochter (8).

Ha, ze is net te laat bij het raam. Net goed.

Binnenkort verhuist het gezin-Robben naar hun droomhuis in aanbouw. Flink uit de buurt gelukkig. Het FC-besmettingsgevaar vanwege de terugkeer van een Groningse wereldvoetballer lijkt in onze wijk straks geweken.

Langzaam krabbel ik op. En begin ik zowaar voorzichtig uit te kijken naar de twee veelbelovende Derby’s van het Noorden. Chidera Ejuke versus Arjen Robben. Veel mooier wordt het natuurlijk niet.

Zoonlief (4) geeft me het laatste zetje. Hij is vooralsnog volledig in de ban van het sc Heerenveenvirus. Lijkt zelfs de afloop van de zinderende ontmoetingen tussen de twee virtuoze buitenspelers al te weten. "Ejukie, Ejukie, schiet ‘m in het hoekie!"

Het komt goed. Laat ons weer eens juichen!

Riepko Buikema

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand