Gaat Noppert mee naar het EK? "Is aan ons om een keuze te maken"

Andries Noppert
Andries Noppert Foto: © Pro Shots

Het is de afgelopen maanden stuivertje wisselen geweest onder de lat van het Nederlands elftal. Andries Noppert is één van de doelmannen die dit jaar werd opgeroepen. In maart is de volgende interlandperiode en in juni staat het Europees kampioenschap op het programma. Patrick Lodewijks houdt alle keepers in de gaten.

"Dat de keeperskwestie een item is geworden, is wel logisch. De volgende periode dat we bij elkaar komen is in maart. Het is aan de keepers om in de tussentijd hun vorm en fitheid te laten zien zodat ze opgeroepen kunnen worden. Dan is het aan ons om een keuze te maken", vertelt de keeperstrainer in het Algemeen Dagblad.

"Als we naar zo'n groot toernooi gaan, zou ik het wel fijn vinden om nog een keeperstrainer mee te nemen. Heel veel aandacht is gericht op de eerste keeper, maar die andere twee wil ik er wel echt bij betrekken en niet aan hun lot overlaten", vertelt Lodewijks, die hoopt dat de reserves niet gaan muiten als ze op de bank zitten.

"Ik heb zelf altijd gedacht: doordeweeks ben ik concurrent, wil ik de trainer overtuigen. Maar op de wedstrijddag ben ik collega. En de dag erna begin je weer opnieuw. Dat zeg ik ook tegen de keepers van Oranje. Als je dat niet doet, is mijn mening, ga je berusten in de situatie en daar word je zelf ook niet beter van."

Lees meer:
0 reacties