Friese derby gevreesd: ''Misschien wel intenser dan Feyenoord - Ajax''

De afgelopen weken lijkt het supportersgeweld rondom wedstrijden in de Eredivisie weer op te laaien. Afgelopen weekend waren er onder meer ongeregeldheden rondom FC Twente - Willem II en ging het helemaal mis bij de Gelderse derby tussen NEC en Vitesse.

In de NOS Voetbalpodcast wordt de problematiek uitgebreid besproken en wordt er met enige vrees vooruitgekeken naar de terugkeer van de Friese derby. "Op deze manier is het wachten op het volgende incident, daar kunnen we het wel over eens zijn, toch?", begint Arman Avsaroglu. "Ik kijk echt met angstige ogen vooruit naar 19 december. Dat is een dag waarop twee duels op het programma staan."

"Ten eerste heb je Feyenoord - Ajax. Ik weet niet wat Ajax met Berghuis gaat doen, maar ik weet niet wat er gaat gebeuren als Berghuis daar gaat optreden. En diezelfde dag heb je ook in Leeuwarden Cambuur - Heerenveen. Dat is misschien nog wel intenser dan Feyenoord - Ajax. Wat gaat die dag dan opleveren als NEC - Vitesse dit al oplevert? Dan krijgen we die zondag ook nog."

"Moet er dan iets heel ernstigs gebeuren voordat er wel stappen worden genomen?", vraagt Avsaroglu zich hardop af. Collega Jeroen Grueter stelt voor dat burgemeesters meer politie gaan inzetten. "En gewoon vantevoren al straffen aankondigen voor overtredingen. En misschien geen uitsupporters meer toelaten in deze fase na corona. Dan is het klaar en een hoop al opgelost, hoop ik."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
zo 18 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
FC Twente -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 RKC Waalwijk 2 0 2
8 FC Utrecht 2 0 2
9 SC Heerenveen 2 0 2
10 FC Groningen 1 0 1
11 FC Volendam 1 0 1
Bekijk de hele stand