FOX frustreert Heerenveen: ''Ik vind kwart over twaalf écht een onmogelijke tijd''

De steeds wisselende aanvangstijden en wedstrijddagen van SC Heerenveen is een doorn in het oog voor vele fans. Ook algemeen directeur Luuc Eisenga stoort zich daar aan, maar ziet dat televisiezender FOX Sports als investeerder een grote invloed opeist.

"Het is een altijd terugkerend onderwerp bij overleggen met andere bvo's", begint Eisenga bij Radio Camataru. "Als wij voor onze televisierechten drie keer zoveel zouden krijgen, dan zou je kunnen overwegen om die rottige aanvangstijden voor lief te nemen.. Dan kan de prijs voor een seizoenskaart drastisch naar beneden. In plaats van 200 euro kun je er dan één voor 75 euro nemen."

"Dan heb je een discussie", vervolgt Eisenga. "Maar nu zit je in een situatie waarin je eigenlijk niets met de prijzen kunt doen, anders dan ze maar zo lang mogelijk op dezelfde prijs te houden. Het tv-geld is niet zo substantieel hoog dat je kan zeggen: 'Laten we maar met de prijzen naar beneden gaan.' Het is voor ons een beetje een gekke spagaat."

Eisenga geeft daarbij aan dat de club zal blijven 'pushen' om meer wedstrijden op zaterdagavond te krijgen. Ook hij zal niet kunnen wennen aan een aanvangstijd van 12:15 uur, zoals recent tegen FC Emmen. "Nee, joh. Nu sta ik meestal wel vroeg op maar ik vind kwart over twaalf écht een onmogelijke tijd. Het voordeel ten opzichte van een late zaterdagavond-wedstrijd is wel dat de zondagmiddag ideaal is voor kinderen."

"Tijdens de wedstrijd tegen FC Emmen waren er veel kinderen aanwezig. Dat is mooi want dat is een groeiende doelgroep die je ook moet zien te pakken. Dus wat voor de één werkt, hoeft niet per se voor de ander ook te werken", besluit Eisenga, die daarbij opmerkt dat de club na de winterstop wel twee keer vaker een thuiswedstrijd op de favoriete zaterdagavond speelt.

Luister de uitzending hieronder terug of via iTunes, Spotify of Podbean!  

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 Heracles Almelo 30 -22 32
Bekijk de hele stand