Forse kritiek op Van Boekel: ''Dan heeft hij toch nog steeds de VAR?''

SC Heerenveen verloor dit weekend met duidelijke cijfers van Ajax. De Amsterdammers waren in het Abe Lenstra Stadion met 4-0 te sterk. Daniel Hoegh vond dat geen representatieve uitslag. 

De verdediger baalde vooral van de derde goal van de uitploeg. Ajax kreeg een penalty, maar volgens de Deen was deze onterecht. Hij gaf een schouderduw aan Kasper Dolberg, maar dit werd door scheidsrechter Pol van Boekel beoordeelt als een beuk. ''Ik heb het moment teruggekeken en vind het nog steeds geen penalty", aldus de verdediger in de Leeuwarder Courant.

''Het was schouder tegen schouder. Dat mag met voetbal. Maar dan nog, als de scheidsrechter besluit een penalty te geven, dan heeft hij toch nog steeds de VAR?. Hoeveel mensen bekijken die beelden? Drie?" Toch was het volgens de aanvoerder niet alleen maar bar en boos bij de thuisploeg. ''Wij hebben de eerste helft aardig gespeeld. Alleen was het niet goed genoeg tegen een ploeg als Ajax. Zij waren beter dan wij, al vind ik 0-4 wel een te hoge uitslag."

Lees meer: