'Foppe was nogal onder de indruk van hoe ik Basel had beschreven''

Wilco Hellinga (47) is als trainer van O15 inmiddels niet meer weg te denken uit de jeugdopleiding van SC Heerenveen. Zelf trapte hij vroeger ook niet onverdienstelijk een balletje en speelde onder meer in België en Zwitserland. 

De oud-voetballer speelde in het Alpenland voor Sankt Gallen en FC Zürich. Hij weet wel wat van de Zwitserse competitie en ooit werd hij door Foppe de Haan om advies gevraagd. "Ik heb jaren bij Heerenveen gespeeld en in 2001 moest Heerenveen voor de Intertoto tegen FC Basel spelen. Foppe de Haan vroeg mij om een analyse", herinnert hij zich tegenover ExProfs

Hij weet nog goed dat de toenmalige trainer de Zwitserse ploeg onderschatte. "Foppe was nogal onder de indruk van hoe ik Basel had beschreven. Dat had hij niet verwacht en hij zei tegen mij dat het eigenlijk geen probleem moest zijn. Dat was het wel, want Heerenveen verloor twee keer van Basel."

Hellinga denkt dat dit te maken had met het fysieke verschil tussen beide competities. "De Zwitserse competitie begint altijd heel vroeg. Tien teams maken deel uit van de competitie. Voor en na de winterstop speel je twee keer tegen elkaar."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand