'Foppe is razend, helemaal als later hetzelfde nóg eens gebeurt''

Over anderhalve week zal op maandag 13 november het nieuwe boek 'Foppe de Haan; een leven lang voetbaltrainer' worden gepresenteerd. Schrijver Menno Haanstra sprak voor het boek met diverse oud-spelers, waaronder Ruud van Nistelrooy, Klaas Jan Huntelaar en Gertjan Verbeek.

Op Instagram laat Haanstra alvast een voorproefje zien van het boek met een passage over oud-speler Igor Korneev, die in 1995 tot ieders verbazing de overstap van FC Barcelona naar Friesland. De Rus werd al snel door het Heerenveen-publiek omarmd vanwege zijn flair en zijn bovengemiddelde techniek.

"Korneev is goed, en dat weet hij zelf ook. Zijn lengte mag gering zijn, zijn ego is dat niet. In een wedstrijd tegen RKC neemt hij een lange bal zo perfect aan dat de bal direct aan zijn voet blijft liggen. Maar in plaats van het spel direct voort te zetten lijkt hij nog even te willen genieten van de oooh's en aaah's. Met de handen in de zij kijkt hij even om zich heen, zijn meesterschap over de bal benadrukkend.

In de dug-out denkt Foppe de Haan dat hij gek wordt. Hij is razend op zijn vedette om zoveel ijdelheid, helemaal als even later hetzelfde nóg eens gebeurt. Het is het immense verschil tussen de Moskoviet en de Liphûster, tussen het minst en meest bescheiden ego dat je op die avond in 1996 in Friesland zult vinden."

Foto: SC Heerenveen

Passage uit mijn over 1,5 week te verschijnen boek over Foppe de Haan: 'Korneev is goed, en dat weet hij zelf ook. Zijn lengte mag gering zijn, zijn ego is dat niet. In een wedstrijd tegen RKC neemt hij een lange bal zo perfect aan dat de bal direct aan zijn voet blijft liggen. Maar in plaats van het spel direct voort te zetten lijkt hij nog even te willen genieten van de oooh’s en aaah’s. Met de handen in de zij kijkt hij even om zich heen, zijn meesterschap over de bal benadrukkend. In de dug-out denkt Foppe de Haan dat hij gek wordt. Hij is razend op zijn vedette om zoveel ijdelheid, helemaal als even later hetzelfde nóg eens gebeurt. Het is het immense verschil tussen de Moskoviet en de Liphûster, tussen het minst en meest bescheiden ego dat je op die avond in 1996 in Friesland zult vinden.'

A post shared by Menno Haanstra (@menno_haanstra) on Nov 1, 2017 at 4:13am PDT

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
4/02
FC Utrecht
20:00
SC Heerenveen
zo
12/02
SC Heerenveen
14:30
Feyenoord
zo
19/02
SC Cambuur
12:15
SC Heerenveen
za
25/02
SC Heerenveen
18:45
RKC Waalwijk
za
4/03
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 19 19 36
6 Sparta Rotterdam 19 13 33
7 FC Utrecht 19 1 30
8 SC Heerenveen 19 -1 27
9 NEC 19 3 23
10 RKC Waalwijk 18 -2 22
11 Go Ahead Eagles 18 -6 19
Bekijk de hele stand