Foppe de Haan: "Na een jaar werd hij voor veel geld verkocht"

Foppe de Haan
Foppe de Haan Foto: © Pro Shots

Foppe de Haan kan zich het moment nog goed herinneren dat SC Heerenveen zich versterkte met Ruud van Nistelrooij. De voetballer kwam over als aanvallende middenvelder, maar werd onder de Friese trainer omgeturnd tot een echte spits.

"Toen hij hier kwam van Den Bosch was hij een 'tien', speelde hij op het middenveld", vertelt De Haan aan FC Update. "We haalden hem, keken ernaar en dachten op basis van zijn trainen: dit is een spits. Maar dat vond hij zelf niet, hij moest echt overtuigd worden. Dat ging niet vanzelf, er was wat gedoe heen en weer."

De spits van weleer klopte op de deur van De Haan na de met 2-0 verloren wedstrijd tegen MSV Duisburg in het Intertoto Cup toernooi. "Toen kwam hij terug en zei hij: 'OK trainer, ik doe het, ik word spits'. Toen zei ik erbij: 'Ik denk dat je de beste spits van Nederland kan worden en misschien nóg wel beter'. Toen zei Ruud: 'Dan moet je me wel helpen."

"Dus toen kreeg hij een apart programma. Dat heeft hij op een ongelooflijke manier gedaan, na een jaar werd hij voor een hele hoop geld verkocht aan PSV. Het was en is een fantastische man", aldus De Haan.

Lees meer:
0 reacties