Foppe de Haan lovend: "Ze is naar speelsters toe ongemeen duidelijk"

Foppe de Haan met de OranjeLeeuwinnen
Foppe de Haan met de OranjeLeeuwinnen Foto: © Orange Pictures

Sarina Wiegman werd afgelopen zondag Europees kampioen met Engeland. Voormalig SC Heerenveen-trainer en clubicoon Foppe de Haan was assistent-bondscoach van Wiegman op het gewonnen EK 2017. De Haan legt uit wat Wiegman volgens hem zo goed maakt.

"Ze is aardig en heeft veel aandacht voor de wereld om haar heen", zegt De Haan tegen de NOS. "Ik vond het ook toen al echt een vakvrouw, wat voetbal betreft. Ze is echt ingevoerd in de systemen. Het overvalt haar niet. Ze weet wat ze wil en ze weet hoe ze wil spelen. Ze is in staat om de speelsters daar te laten spelen waar ze zich lekker voelen. Dus geen gekke dingen doen."

De Haan vervolgt: "Een verdedigende middenvelder speelt op haar positie, en niet links of rechts op het middenveld. Dat is wat Sarina goed kan. En daar wil ze ook met de mensen om haar heen over discussiëren. Ze is naar speelsters toe ongemeen duidelijk. Je weet waar je aan toe bent. Onder haar beleid haalde iedereen altijd een 'zes' of een 'zeven'. Je valt niet zomaar weg, want er is duidelijkheid."

"Je mag ook eens wat fout doen, en dat is ook niet onbelangrijk. Ze heeft ook het vermogen om zelf op een afstand te gaan staan, en wel iedereen binnen zijn mogelijkheden een taak te geven die ze kunnen. Je hebt altijd het gevoel dat ze aandacht voor je heeft. Ze luistert", aldus De Haan.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in SC Heerenveen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op SC Heerenveen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
za
7/10
SC Heerenveen
16:30
NEC
za
21/10
AZ
21:00
SC Heerenveen
za
28/10
SC Heerenveen
18:45
Heracles Almelo
za
4/11
Ajax
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 NEC 6 0 7
10 Heracles Almelo 5 -2 7
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 4 1 5
15 Vitesse 5 -6 3
Bekijk de hele stand