Foppe de Haan kiest Oranje-elf: "Hij heeft bij Heerenveen gespeeld"

Riemer van der Velde en Foppe de Haan
Riemer van der Velde en Foppe de Haan Foto: © Pro Shots

Over drie weken begint het EK in Duitsland. Op 16 juni begint voor Nederland het kampioenschap met een duel tegen Polen in Hamburg. Foppe de Haan heeft alvast zijn favoriete opstelling gegeven. De oud-trainer van SC Heerenveen geeft op de rechtsbackpositie de voorkeur aan Denzel Dumfries boven Jeremie Frimpong.

"Dumfries heeft bij SC Heerenveen gespeeld, hè", zegt De Haan in gesprek met FCUpdate. De oud-trainer kiest op het middenveld sowieso voor Frenkie de Jong, mits fit. "Ik weet niet hoe hij eruit komt, maar met Joey Veerman (voormalig SC Heerenveen, red) heb je een fantastisch alternatief."

Veerman zou volgens De Haan ook mét Frenkie de Jong en AC Milan-speler Tijjani Reijnders op het middenveld kunnen spelen. "Die heeft een geweldig loopvermogen en kan ook goed voetballen. Dan heb je een middenveld waar zóveel voetbal in zit, dan moet je lef hebben om dat te doen."

"Vaak denken trainers: 'Er moet wel iemand bij die ballen afpakt', maar volgens mij kan Frenkie prima ballen afpakken en Reijnders ook. En van Veerman zeggen ze van niet, maar bij PSV heeft hij het afgelopen halfjaar zéker laten zien dat hij niemand meer laat lopen", aldus Foppe de Haan, die uiteindelijk toch voor Xavi Simons kiest in plaats van Veerman.

Opstelling Nederlands elftal volgens Foppe de Haan: Verbruggen, Aké, Van Dijk, De Ligt, Blind, Dumfries, Frenkie de Jong, Reijnders, Xavi Simons, Gakpo en Memphis Depay.

Lees meer:
0 reacties