Foppe de Haan: "Hij was heel egoïstisch, dat raakte hij later kwijt"

Foppe de Haan
Foppe de Haan Foto: © Pro Shots

Foppe de Haan ziet dat Ruud van Nistelrooij nog het een en ander moet leren als trainer. Hij begon dit seizoen als hoofdtrainer van PSV, waar hij in eerste instantie de boot nog even afhield om de hoofdmacht te gaan leiden.

"Hij was als spits bij mij heel egoïstisch en gedreven. Dat raakte hij later kwijt. Ik vind hem nu hartstikke meelevend en meedenkend. Hij geeft op een goede manier aandacht aan mensen. Dat heb je ook nodig als trainer", vertelt De Haan, die vindt dat er vooral op de persconferenties nog veel winst te halen is voor de trainer.

"Hij zei een keer dat een eerste helft niet PSV-waardig was. Wat bedoel je dan? Ruud is heel eerlijk, maar Arne Slot van Feyenoord is bijvoorbeeld een stuk slimmer. Die heeft nagedacht over wat hij gaat zeggen en heeft een verhaal dat iedereen acceptabel vindt. Ruud roept zelf vragen op. Ik vind hem nog te veel de voetballer", aldus de oud-trainer bij NU.nl.

"Maar hij leert wel hoor, daar hoef je niet bang voor te zijn", vervolgt De Haan, die PSV afgelopen weekend met 3-0 zag winnen van Ajax. "Ruud deed in die wedstrijd niet ingewikkeld, maar hield het gewoon simpel. Hij legde het accent op waar PSV goed in is: koppen en beweging vanaf de buitenkanten. Dat ging fantastisch."

Mocht Van Nistelrooij dit weekend wederom van Ajax winnen én de tweede plaats kunnen behouden in de competitie, mag de trainer volgens De Haan tevreden zijn. "Ik vind dat Ruud het prima heeft gedaan als PSV tweede wordt en de beker wint. Hij staat aan het begin van een ontwikkeling, kan geweldig leren en is ook benaderbaar. Ik denk dat hij een heel goede trainer kan worden."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in SC Heerenveen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op SC Heerenveen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
za
7/10
SC Heerenveen
16:30
NEC
za
21/10
AZ
21:00
SC Heerenveen
za
28/10
SC Heerenveen
18:45
Heracles Almelo
za
4/11
Ajax
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 Heracles Almelo 6 -2 8
10 NEC 6 0 7
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 5 -3 5
15 Vitesse 6 -7 3
Bekijk de hele stand