Foppe de Haan geeft oud-Heerenvener onvoldoende tegen Frankrijk

Foppe de Haan als trainer van SC Heerenveen
Foppe de Haan als trainer van SC Heerenveen Foto: © Pro Shots

Het Nederlands elftal speelde vrijdagavond op het EK met 0-0 gelijk tegen Frankrijk. Foppe de Haan heeft voor FCUpdate de spelers van Oranje beoordeeld met een cijfer. De oud-trainer van SC Heerenveen gaf geen hoge cijfers aan oud-Heerenveners Denzel Dumfries en Joey Veerman.

De Haan vond dat Dumfries geen slechte wedstrijd heeft gespeeld, maar geeft de verdediger maar een 6. "Die vond ik niet zo slecht, maar hij had een moeilijke rol", zegt het clubicoon van SC Heerenveen tegen FCUpdate. "Want hij had dan weer te maken met Griezmann, en dan weer met Hernández of Rabiot. Verdedigend had hij het goed voor elkaar, maar aanvallend kwam hij niet toe aan wat hij eventueel zou kunnen."

Joey Veerman speelde maar een kleine twintig minuten, maar toch krijgt de oud-middenvelder van SC Heerenveen een cijfer. Foppe de Haan geeft Veerman namelijk een onvoldoende: 5. "Hij heft eigenlijk alleen maar verdedigd. Hij is amper aan de bal geweest", zo besluit Foppe de Haan.

Cijfers Foppe de Haan: Verbruggen 8, Dumfries 6, De Vrij 7, Van Dijk 6, Aké 7, Schouten 7, Reijnders 5, Xavi Simons 5, Frimpong 6, Depay 5, Gakpo 6.

Invallers: Veerman 5, Wijnaldum 5, Geertruida 6, Weghorst 6. 

Lees meer:
0 reacties