Folkertsma: ''Je hebt hier hetzelfde type mensen als in Fryslân''

Maar liefst vier speelsters van FC Twente Vrouwen hebben hun roots in Friesland liggen. Lysanne van der Wal, Kerstin Casparij, Sisca Folkertsma en Fenna Kalma kozen voor de Tukkers nadat ze hun professionele loopbaan begonnen bij SC Heerenveen Vrouwen. 

Folkertsma ging van SC Heerenveen Vrouwen naar PSV Vrouwen, Ajax Vrouwen en vervolgens FC Twente Vrouwen. Bij Ajax kreeg de middenveldster te weinig speelminuten. "Toen ben ik naar Twente vertrokken, dat ook bij de top drie hoort. Je hebt hier hetzelfde type mensen als in Fryslân. Heel familiair en dat klikt goed", vertelt ze in het Friesch Dagblad.

Van der Wal sluit zich daarbij aan: "FC Twente was destijds de beste club van Nederland. Een club die je een familiegevoel geeft en dat is belangrijk als je jong bent." Na de terugkeer van zware blessures (Folkertsma en Van der Wal raakten allebei zwaargeblesseerd aan de knie, red.) heeft ook Kalma zich bij FC Twente Vrouwen gevoegd.

De spits kwam over van SC Heerenveen Vrouwen, de ploeg die op dat moment om dreigt te vallen vanwege financiële problemen. "FC Twente was er heel vroeg bij en had een goed verhaal wat ze met me van plan waren. Dat sprak me wel aan."

Afgelopen zomer kreeg het Friesche drietal gezelschap van nog iemand met Friese roots: Casparij. "Ik speelde al vier jaar in Heerenveen en had een prikkel nodig en was toe aan een nieuwe uitdaging. Het gevoel moet goed zijn en het voelt als een warm nest", aldus Casparij.

Bij vrouwen FC Twente is het Fryslân boppe https://t.co/JCeABpiG7k

— Friesch Dagblad SPORT (@FD_sport) November 22, 2020

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 22 mei 2022, 14:30
Eredivisie
AZ -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
6 Vitesse 34 -9 51
7 FC Utrecht 34 5 47
8 SC Heerenveen 34 -13 41
9 SC Cambuur 34 -17 39
10 RKC Waalwijk 34 -11 38
Bekijk de hele stand