'Floranus tegen Karlsson, dat zie ik niet helemaal zitten''

SC Heerenveen is met een voorlopige vierde plek één van de positieve verrassingen in de Eredivisie dit seizoen. De vraag is hoe lang de Friezen dit kunnen volhouden én hoe ze het bijvoorbeeld komende zondag tegen Europa League-deelnemer AZ gaan doen.

"Alles gaat er nu in. SC Heerenveen en Henk Veerman zitten op een roze wolk", concludeert presentator Arjen de Boer in de Sportcast van Omrop Fryslân. Toch zijn er zorgen over de dunne selectie van de Friezen. "Henk en Joey zijn bij veertien van de zestien goals betrokken", aldus Roelof de Vries. "Dus ja, als je deze twee uit het spel haalt, dan ben je een heel eind."

Tegelijkertijd geldt dit voor veel clubs in de Eredivisie en staat de verdediging van SC Heerenveen gewoon goed. De Vries: "Neem nu het centrale duo met Van Hecke en Bochniewicz. Even een paar statistieken: de meeste blocks in de eredivisie zijn bijvoorbeeld van Van Heke en nummer zeven is Bochniewicz. En zo zijn er nog een paar statistieken die goed uitvallen voor het centrale duo."

Na overwinningen op FC Emmen en Sparta is nu de vraag hoe de ploeg van Johnny Jansen het gaat doen tegen AZ, dat vorig seizoen nog als medekoploper eindigde. "Gewoon lekker op de counter spelen. Dan winnen ze van AZ, let maar op", denkt De Boer. De Vries denkt van niet: "Ik ben bang van niet. Woudenberg tegen Stengs en Floranus tegen Karlsson, ik zie dat niet helemaal zitten."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand