Floranus krijgt kritiek: ''Leek alsof hij niet vooruit durfde''

Geert-Arend Roorda zat afgelopen zaterdag voor zijn huidige werkgever Sparta als analist op de tribune bij SC Heerenveen tegen FC Utrecht. De oud-speler van SC Heerenveen zag dat zijn oude club naliet om FC Utrecht pijn te doen.

"Op de rechterkant lagen ongelofelijk veel mogelijkheden omdat Eljero Elia, speler van Utrecht, eigenlijk heel weinig deed. Hierdoor kwam Floranus vaak vrij en kreeg hij veelvuldig de bal", zegt Roorda bij Radio Camataru. "Het leek alleen alsof hij niet vooruit durfde. Als Floranus de bal had stapte de FC Utrecht-linksback Warmerdam uit."

Floranus maakte geen gebruik van de ruimte. "Omdat de afstand van Warmerdam tot Floranus nogal lang was had de Heerenveen-speler genoeg tijd om de bal vooruit te spelen in de richting van Van Bergen." Zo had hij de pijlsnelle aanvaller één-op-één kunnen zetten tegen de tragere Willem Janssen. "Zelf had ik dat wel gedurfd, maar helaas heeft Heerenveen het op dat vlak behoorlijk laten liggen. Dat was heel erg matig", aldus een kritische Roorda. 

Ook op het middenveld zag de oud-Heerenveenspeler aansluitende problemen. "Van Ottele speelde erg veel ballen terug of breed. Met een Veerman of Schöne aan die kant - de rechterkant - was Floranus waarschijnlijk vaker in de loop aangespeeld. En als dat gebeurt dan moet je wel vooruit."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand